Vážení příznivci vaření a dobrého jídla, začíná doba předvánoční i čas, kdy mnohé třídy v pracovních činnostech či jiných předmětech začnou zkoušet své kulinářské dovednosti nebo možná první pokusy nachystat sobě i svým spolužákům nějakou tu dobrotu. Kuchaři - začátečníci obvykle vyrábějí zdravé pomazánky, zeleninové či ovocné saláty a troufnou si i na první pečení. Ti starší a zkušenější dokáží upravit maso, uvařit polévku, usmažit palačinky nebo vyrobit opravdu něco netradičního. Nezapomínejte také na správné a oku lahodící servírování jídla. Přejeme tedy všem kuchtíkům, aby se jim podařilo připravit jídlo nejen chutné, ale také zdravé. Pár takových ukázek zdravých svačin si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Připravovali je v říjnu žáci 9. C a moc si na svých svačinách pochutnali. A poznámka na závěr: správný kuchař nejen rád vaří, ale také po sobě vždy všechno uklidí. Takže mnoho úspěchů a dobrou chuť!
Mgr. Michaela Navrátilová